Urfa’da bebek bakım eğitimi

Türk Neonatoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Esin KOÇ’un online katılımıyla Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü tarafından sağlık personeline Temel Yenidoğan Bakım Eğitimi verildi.

Urfa’da bebek bakım eğitimi

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Prof. Dr. Esin Koç tarafından gerçekleşen sunumda Şanlıurfa’da Yenidoğan Bebeklerin önemi vurgulandı. Ülkemizde önemli bir halk sağlığı sorunu olan bebek ölümlerinin önlenmesi amacıyla Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen "Temel Yenidoğan Bakım Programı" kapsamında ülke genelinde yenidoğan ölümlerini azaltmak ve yenidoğana verilen bakım hizmetlerini geliştirmek amacıyla, yenidoğana hizmet sunan hekim dışı sağlık personeline yönelik hazırlanan Temel Yenidoğan Bakım Eğitimleri Şanlıurfa’da da devam ediyor.

2024 yılının ilk “Temel Yenidoğan Bakımı Eğitimi” Kamu personeli ve özel hastanelerde çalışan toplam 62 hekim dışı sağlık personelinin katılımıyla Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Başkanlığının 3 Eğitim Salonunda eş zamanlı olarak gerçekleştirildi. Eğitim; Halk Sağlığı Hizmetleri Kadın ve üreme sağlığı sorumlusu Mesut Hamidanoğlu'nun bebek ölümlerinin önlenmesinde yenidoğan bakımının önemi üzerine yapmış oldukları açılış konuşmalarıyla başladı. Eğitimin ilk gününde ‘Yenidoğan Sorunları ve Çözüm önerileri’ uydu sempozyum Türk Neonatoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Esin Koç’un online katılımıyla gerçekleşmiştir. Yenidoğan bakımında Hemşirenin önemi, yenidoğan hemşirelerinin çalışma şartlarını iyileştirmek ve bilimsel alanda gelişimlerine katkı sunmak için yaptıkları çalışmalardan bahsetti. Türk Neonatoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Esin Koç bebeği ve aileyi yakından gözlemleyen özverili çalışmaları ile bebek sağlığına katkı sunan yenidoğan hemşirelerinin önemini vurguladı. Eğitimin ikinci gününde Gebe ve Yenidoğan bağışıklaması konulu oturum da Halk sağlığı uzmanı Dr. Hacer Devran Enginoğlu tarafından gebelik süreci ve yenidoğan dönemindeki bağışıklamanın sağlık üzerine etkileri aşılama ve aşıların sisteme işlenmesi ile ilgili önemli noktalar vurgulandı katılımcıların soruları yanıtlandı. Kursiyerlerin katılım belgeleri Çocuk Ergen Kadın ve Üreme Sağlığı Şube Müdürü Mesut Hamidanoğlu, Uzm. Dr. Hacer Devran Enginoğlu, Ebe Deniz Yıldırım, Hemşire Adnan Nas, Hemşire Mahmut Yunusoğlu ve Eğitimci Ebe Ayşe Gül Nur, tarafından takdim edildi.

Urfa’da bebek bakım eğitimi

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum