GAP’ın gençleri müzeleri gezdi

Karaköprü Belediyesinin Şanlıurfa’ya bir ilk olarak kazandırdığı bilim merkezi ve müzeler ziyaretçilerini ağırlarken, başka şehirlerden gelen ziyaretçilerin de ilgisini çekiyor.

GAP’ın gençleri müzeleri gezdi

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli’nin Şanlıurfa’da bir ilk olarak ilçeye kazandırdığı Battani Uzay ve Havacılık Bilim Merkezi, Müslüm Gürses Müzesi ile Sinema ve Basın Müzesi ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor. Özellikle okul gezileri kapsamında binlerce öğrenciyi ağırlayan müzeler ve bilim merkezine Şanlıurfa’ya çevre illerden gelen vatandaşlar da ilgi gösteriyor.

GAP Bölge Kalkınma İdaresi tarafından organize edilen Harran Üniversitesi koordinatörlüğünde bu yıl 6.si düzenlenen GAP Yeşil İnovasyon Projesi kapsamında GAP illerinden gelen gençler Karaköprü’de Battani Uzay ve Havacılık Bilim Merkezi, Müslüm Gürses Müzesi ile Sinema ve Basın Müzesini ziyaret ettiler.

Özellikle bilim merkezine büyük ilgi gösteren gençler uzay bilimleri, gezegenler, güneş sistemi, havacılık tarihi ile dünyamız hakkında bilgi edindiler. Yeni nesil yazılım teknolojisi, 3D yazıcı, stem ve kodlama ile ilgili deneyimler edinen gençler bilim merkezinin sosyal robotu Ada ile de tanışıp eğlendiler.

Ardından ilçeye kazandırılan Müslüm Gürses Müzesi ile Sinema ve Basın Müzesini de ziyaret eden gençler Merhum Sanatçı Müslüm Gürses'in kişisel eşyalarının ve hatıralarını inceleyip, Şanlıurfa'nın sinema ve basın hafızasını keşfettiler.

Bilim Merkezini ve müzeleri çok beğendiklerini ifade eden çocuklar Karaköprü’de bu yönüyle güzel hizmetlere imza atıldığını dile getirdiler. Ziyarete eşlik eden öğretmenler ise daha önce bu tür mekanlarla karşılaşmadıklarını dile getirerek Şanlıurfa’ya bu güzel tesisleri kazandıran Başkan Metin Baydilli’ye teşekkür ettiler.

Öte yandan Battani Uzay ve Havacılık Bilim Merkezini ziyaret etmek isteyen vatandaşlar pazar günleri dışında her gün ziyaret edebilirken, müzeler de pazartesi günleri haricinde her gün vatandaşların ziyaretine açıktır.

GAP’ın gençleri müzeleri gezdi

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum