Genç nesil eğitiliyor

Karaköprü Belediyesi, 'Sıfır Atık' projesiyle ilçedeki okullarda öğrencilere geri dönüşümün önemini ve çevre bilinci aşılamaya devam ediyor

Genç nesil eğitiliyor

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli'nin öncülüğünde yürütülen 'Sıfır Atık' projesi ile ilçedeki genç nesile temiz gelecek için geri dönüşümün önemi anlatılıyor. Çevre Koruma Birimi tarafından ilçedeki okullarda sıfır atık ve geri dönüşüm konularında eğitim seminerleri düzenliyor.

İlçedeki Gelişim Okullarında düzenlenen programda öğrencilere katı atıklar ile atık yağların geri dönüşümünün çevre ve ekonomiye olan olumlu etkileri detaylı bir şekilde aktarıldı. Bunun yanında öğrencilere katı atık ve pil toplama kutuları ile atık yağ toplama şişeleri tanıtılarak, geri dönüşümün günlük yaşama nasıl entegre edilebileceği gösterildi.

Etkinlikte öğrencilere geri dönüşüm konusunda bilinçlenmelerine katkı sağlayacak broşürler dağıtılırken, sorulan sorulara doğru cevaplar verilen öğrencilere de çevre koruma eğitim seti hediye edildi. Okula da geri dönüşüm seti hediye edilirken, çevre dostu okul olarak teşekkür belgesi takdim edildi.

Öğrenciler çok önemli bilgiler öğrendiklerini ifade ederken, burada öğrendiklerini hem diğer arkadaşlarına hem de ailelerine anlatacaklarını ve atıkları geri dönüşüm kutusuna atmaya dikkat edeceklerini belirttiler. Okul yöneticileri ve öğrenciler verilen geri dönüşüm eğitimi için Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli’ye ve çevre koruma personeline teşekkür ettiler.

Karaköprü Belediyesi Çevre Koruma Biriminin ilçe merkezinde ve kırsalındaki okullarda öğrencilere yönelik sıfır atık eğitimleri devam edecek.

Genç nesil eğitiliyor

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum