Karaköprü’ye yeni yeşil alanlar kazandırılıyor

Karaköprü Belediyesi, yeşil alan oranını artırıp vatandaşlara yeni dinlenme alanları sunmak için ilçeye yeni parklar kazandırırken Batıkent Mahallesinde 5 bin metrekare alanda yeni bir park yapımı için çalışmalara başladı.

Karaköprü’ye yeni yeşil alanlar kazandırılıyor

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa’nın en fazla yeşil alana sahip ilçesi olan Karaköprü’de yeşil alan oranını artırmak için yeni park yapımı çalışmaları sürüyor. İlçede özellikle büyüyen konutlaşma alanlarında vatandaşların dinlenebileceği, çocukların güvenli bir şekilde oyun oynayabileceği alanlar oluşturmak için Karaköprü Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından ilçeye her ay yeni bir park kazandırılıyor.

Batıkent Mahallesinde 5 bin metrekarelik alanda yeni park yapımı için çalışmalara başlanırken kısa sürede çevre düzenlemesi, çim ekimi, ağaç dikimi ve mobilya montajıyla yeni parkın hazır hale getirilmesi hedefleniyor. Parkın içerisinde çocuk oyun grupları, fitness grupları, bank ve kamelyalar yer alırken tamamlandığında çevredeki vatandaşların dinlenme alanı ve yeşil alan ihtiyacını karşılayacak.

Daha yeşil ve yaşanılabilir bir ilçe hayaliyle çalışan Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, ilçede ciddi bir yeşil alan çalışması gerçekleştirdiklerinin ve 2023 yılında 110 bin metrekare alanda 15 adet yeni parkı ilçeye kazandırdıklarının altını çizdi.

Başkan Baydilli şunları kaydetti: “Karaköprü’müz konutlaşma alanı potansiyeli yüksek olan ve adeta inşaat sahası olan bir bölgedir. Bizim amacımız bu ilçeyi betonarme değil de yeşil alanları olan, vatandaşların dinlenip nefes alabilecekleri parkları olan bir ilçeye dönüştürmektir. Bu anlamda son yıllarda gerçekten çok önemli oranlarda yeşil alanı ilçemize kazandırdık. 2024 yılında da yaklaşık 100 bin metrekare alanı kapsayacak 15 adet yeni parkı daha ilçemize kazandırmak için kolları sıvadık ve çalışmalara başladık.

Yeşil alan olarak değerlendirebileceğimiz tüm alanlarda yeni parklar ve dinlenme alanları yapmaya çalışıyoruz. Batıkent Mahallemizde de son olarak 5 bin metrekare alanda modern yeni bir park kazandırmak için çalışmalara başladık. İnşallah kısa sürede bu parkımızı tamamlayıp vatandaşlarımıza dinlenme alanı, çocuklarımıza güvenli oyun alanı olarak sunacağız. Yeni parkımız şimdiden Batıkent Mahallemize hayırlı olsun” diye konuştu.

Karaköprü Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Batıkent Mahallesi dışında diğer mahallelerde de yeni park çalışmalarını ve yeşil alan yapılabilecek alanlarda fizibilite çalışmalarını sürdürüyor.

Karaköprü’ye yeni yeşil alanlar kazandırılıyor

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum