Gürültüye Çıktı, Ayağından Vuruldu
Amerika'dan Uludere Açıklaması
TSK: Predetor Değil Heron!
Halfeti'ye Asma Köprü
Bu yazı 01 Şubat 2012, Çarşamba 12:19:27 tarihnde eklendi. 84 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Paha Biçilmez Hazinelere Sahibiz -

Paha Biçilmez Hazinelere Sahibiz

“Bir pire için yorganı yakma” ÅŸeklinde atasözümüz var ya onun gibi bazen insanın gözünün önüne bir sinek kanadı gelir de koca dağı göremez olur. İnsan dengesini kaybettiÄŸinde ayarı bozulmuÅŸ terazi gibi neye ne kadar önem ve deÄŸer vereceÄŸini bilemez, böylesi hatalar içerisine düÅŸebilir.

Şüphesiz her ÅŸey istenildiÄŸi gibi olmaz, dört dörtlük bir hayat mümkün deÄŸildir. Mutlaka bir kısım eksikler, zararlar, sıkıntılar, ıztıraplar olacaktır. Ama bunları olduÄŸundan fazla büyüterek hayatı zindana çevirmenin, yaÅŸanmaz hâle getirmenin mantığı yoktur.

İşte bu noktada insana düÅŸen bunların yanında sahip olduÄŸu paha biçilmez hazinelere bakıp eksik, zarar ve sıkıntıların onların yanında bir hiç olduÄŸunu düÅŸünmektir.

Evet, o takdirde eksikler, zararlar, sıkıntılar görünmeyecek derecede küçülür. Onların hatırı için bu dert ve sıkıntıları es geçer insan. Şifa kaynağı olan Kur’ân hemen imdadımıza koÅŸar. Bakın bize nasıl bir ölçü veriyor: “Onlara söyle ki, ancak Allah’ın lütfuyla ve rahmetiyle, evet yalnız bununla sevinsinler. Bu, onların dünyada toplayıp durduklarından daha hayırlıdır.”1

Dikkat edilirse Kur’ân, “Allah’ın lütfuyla ve rahmetiyle, evet yalnız bununla sevinsinler” buyuruyor. Ve bunların “dünyada toplanıp durulanlardan daha hayırlı” olduÄŸuna dikkat çekiyor.

Evet, insan bir düÅŸünse Allah’ın lütuf ve rahmetinin paha biçilmez bir hazine olduÄŸunu görür.

Peki, nedir insanı sevindirecek, ferahlandıracak bu hazineler? Nedir ki bunlar, eksikler, kayıplar, sıkıntılar bunların yanında bir hiç kalmakta?

BaÅŸka bir âyette bu hazinelere ÅŸöyle dikkat çekilir: “O, sözünüz ve halinizle istediÄŸiniz her ÅŸeyden size verdi. Allah’ın nimetlerini saymaya kalksanız saymakla bitiremezsiniz. İnsan ise, ÅŸüphesiz ki, çok zâlim ve çok nankördür.”2

Peki, nedir saymakla bitmeyen bu nimetler, lütuflar? Bunun üzerinde de İnÅŸaallah bir sonraki yazımızda duralım.

Dipnotlar:

1- Yunus Sûresi: 58.

2- İbrahim Sûresi: 34.

Diğer Yazıları
Sitemizi nasıl buldunuz?
İYİ
Kötü
Çok İyi